Saturday, August 4, 2007

Ut ur godispåsen

Goda karameller skall man suga länge på. Och jag fick en hel del godis i februari när jag fyllde år, ( bl.a en liten tunna whisky), och ändå kanske jag har det bästa kvar. Kanske, för i veckan som gått lyckades vi äntligen pricka in en regnfri dag för utnyttjande av presentkort på Bike corner i Karlstad.

Ett dygns hyra av valfri hoj för en glidartur runt i Värmland, vilket var presenten från mina snälla grannar. Det blev en Honda shadow 750, en custom modell som verkligen har allt. En v-motor med rätt muller och ett fantastiskt drag och en åkställning med skön känsla. Som fullständigt grön biker är det väl ingen höjdare att börja i en stad, men tillsammans med min granne Hagengubben, plus ytterligare två knuttar tog vi oss ur stan och kom ut på småvägarna norr om Karlstad.

Snart lite varmare i det lånade mc-stället och allt annat ovant, kändes mc-åkandet mer och mer bekvämt och jag kunde njuta fullt ut av att bara glida fram, känna doften av koskit och hö allt efter vi passerade den ena gården efter den andra längs Frykens östra strand. Efter dryga tio mils körning stannade vi till i Munkfors för en liten paus och passade på att tanka hojarna. Skrattretande 3,3 l gick det i min hoj efter dryga tio mil, jag tror inte ens en moped klarat det billigare. Vi fortsatte därefter mot Sunnemo, Brattfors och till Filipstad där vi stannade och åt lunch. Rätt kul att sitta inne på resturangen och se passerande fotgängares lystna blickar på de läckra hojarna parkerade utanför. Habegäret växte en aning där måste jag medge.


Sen var frågan; forsätta norrut eller tillbaka ner mot Karlstad, för vidare färd genom väst-Värmland mot Gunnarskog för kvällen. Det fick bli det senare alternativet och vi kryssade oss fram längs den ena slingrande vägen efter den andra, tills vi anlände framåt kvällskvisten.


Ca trettio mil, masssor med intryck, och lite skakig och stel får medges men ändå jävligt nöjd, och dessutom, ändå inte framme, för dagen efter skulle cykeln köras tillbaka till Karlstad, och det behövde ju inte ske närmaste väg.


Tyvärr var det åter regnhot på morgonen så jag startade tidigt men väl ute på 61:an söderut blev det något stabilare, så jag tog av över Fryksdalshöjden för att få lite mer åkkänsla än på den raka tråkiga 61:an. Härlig tur blev det, och tur med vädret, för när jag fällde ut p-stället och vred av tändningen utanför Bike-corner, kom de första regndropparna.


Men, det finns ytterligare godis kvar i påsen. Jag och Sessan skall ju tillbringa ett dygn på Japanskt spa, kanske i september, i allafall före älgjakten i oktober.